عملکرد ریاضی یعنی چگونگی بروز دانش ریاضی فرد در موقعیت های مختلف است که تحت تأثیر عوامل درونی و بیرونی واقع می شود. عوامل درونی و عوامل بیرونی به ترتیب نقش بردارهای تسهیل کننده و بازدانده رفتار ریاضی را ایفا می کنند. در اين ميان هيجان ها به مثابه يک عامل دروني و مؤثر در ساختار شخصيتي هر فرد مورد بحث قرار مي گيرند؛ با توجه به اين که جداسازي مقوله شناخت از فرآيند هاي عاطفي موجب خلط در بازتابش دقيق تجربه انساني مي شود(کورنو ، 1991). 

 

 

 


اضطراب رياضي به طور ويژه مي تواند ميزان حواس پرتي و هجوم افکار نامربوط را به ذهن افزايش دهد و با ايجاد اختلال در ساختار هاي ذهني و فرآيندهاي پردازش اطلاعات موجب تحريف ادراکات افراد از پديده ها و مقوله هاي رياضي شود.

 

 

پژوهش هاي انجام گرفته درباره اضطراب و عملکرد افراد گواه نيرومندي بر اين واقعيت است که اضطراب، افسردگي و به طور کلي فشارهاي رواني موجب کاهش رفتار مفيد و مؤثر اشخاص در مقابله با واقعيت هاي گوناگون مي شود، به ويژه هنگامي که تکاليف خواسته شده داراي گام هاي فکري بيشتري باشند. باکستون  وجود اضطراب بالا در کلاس رياضي را به مثابه پديده اي خطرناک و بسيار مهم با تأثيرات دراز مدت مي پذيرد و بحث مي کند که چگونه هيجان هاي قوي(از جمله اضطراب رياضي) مي توانند موجب ايست توانايي و قدرت استدلال و نقصان در عملکرد مفيد فرد بشوند و اورا در دوري باطل گرفتار سازند(هاراچیویز  و همکاران، 2000). 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

1-6 تعاریف مفهومی و عملیاتی عملکرد ریاضی

2-1 مقدمه    9

 عملکرد ریاضی    9

تعريف رياضيات    9
تعریف عملکرد ریاضی    10
عوامل موثر بر عملکرد ریاضی    10
تاثیر اضطراب بر عملکرد ریاضی    11
شيوه هاي آموزشي ریاضی    14

2-6 پیشینه پژوهش های عملکرد ریاضی    16

پیشینه پژوهش های عملکرد ریاضی در داخل کشور    16

پیشینه پژوهش های عملکرد ریاضی در خارج کشور    25

2-7 جمعبندی مطالب ارائه شده    28

منابع:    29